November 2017 - jaargang 3 nr 11.kop-nieuwsbrief

geoffrey-madgeGEOFFREY MADGE: Het intrigeert me mateloos wat een uitvoering of een compositie nu eigenlijk indrukwekkend maakt, iets wat je meer dan eenmaal wilt horen. Deze vraag is heel actueel omdat zoveel muzikale ervaringen niet om een herhaling vragen.

Wat is indrukwekkend? Een live opname of een “perfecte” opname die het resultaat is van intensieve editing? Een duidelijke emotionele lijn kan niet worden ontwikkeld met de puzzelstukjes-techniek die we nu hanteren. Wat denken jullie hiervan?

The Young Piano Masters Society. Inmiddels werken Geoffrey Madge (hij was gedurende 30 jaar hoofd van de piano afdeling van het Conservatorium van Den Haag) en Ronald Willemsen (organisatie adviseur) 3,5 jaar intensief samen aan het YPM-Society imago. Toch wordt het meeste werk verricht door de jonge meesterpianisten. Juiste door hun harde werken en de verfijnde inzichten is het moment aangebroken om The Young Piano Masters te vervangen door Piano Masters Society. 

Wij zijn dankbaar dat Jan Wijn van het Conservatorium van Amsterdam bereid is om de officiele invaller van Geoffrey te willen zijn. Beide docenten behoren tot de grootste binnen Nederland en hebben een grote naam in het buitenland.

Het Reght Huys in Westzaan is geheel terecht één van de Top 100 Rijksmonumenten van Nederland. Ronald Willemsen zag de statige trouwzaal en zei met fonkelende ogen: “Kunnen wij samen hier een muziekpaleis van maken? Als jullie ja-zeggen dan zal ik mijn concertvleugel ter beschikking stellen en samen met Gerda van Eerde minimaal eens per maand een concert organiseren met de Young Piano Masters Society. Tevens zullen Gerda en Ronald samenwerken met musici uit het oorspronkelijke "Banne-gebied" (te weten: Amsterdam-Noord, Zaanstreek, de Purmer en de Beemster).  

reghthuys

Om in zo’n trouwzaal muziek te mogen maken is droom van elke musicus. De Bösendorfer concertvleugel was te groot om naar binnen te krijgen en i.v.m. de afspraken met monumentenzorg was het niet mogelijk om een raam te lichten. Maar Gerda en Ronald kwamen met een historisch Heintzman Grand Forte Piano Verticale uit 1936. Met een bijzonder mooie klank en deze piano werd ter plaatse geïntoneerd en is inmiddels in perfecte harmonie met de zaal akoestiek. De Rechtzaal biedt plaats aan circa 60 mensen en intiem/arstocratisch muziekpodium. 

De openbare Banne-concerten worden door Gerda van Eerde en Ronald Willemsen gecoördineerd. De mix van deze unieke locatie, de historische Heintzman piano, de Piano Masters Society en de beoogde samenwerking met de locale musici moet er een "MUZIEKPALEIS" van kunnen maken.

november-concerten

NOVEMBER - CONCERTEN:

 

 3 november 2017

 10 november 2017

 23 november 2017

 26 november 2017

Detail informatie is te vinden op de website: www.ronaldwillemsen.com 

REGHT HUYS in Westzaan - De Japanse pianiste Yukiko Hasegawa, hoboíste Esther van der Ploeg en Rens van Hoogdalem. 

DRIEMASTER in Den Helder - De Japanse pianiste Yukiko Hasegawa, hoboíste Esther  van der Ploeg en Rens van Hoogdalem.

De ZEESTER  in Den Helder  - Gerda van Eerde, Ronald Willemsen en Arie Horst geven hier een Vox Humana concert 

'd ENGELBURGH in Fijnaart - High Tea Concert met de pianist Edzo Bos, Lucia Boeken, Anne Korff de Gidts en Ronald Willemsen

 

anbi

ypm

  CORRIE (F)LUISTERT: Als twijfel en vurig verlangen zich paren, wordt de mystiek geboren. 

  Er zijn mensen die een groot verlangen hebben bijv, m.b.t. sportprestaties, naar muziekverfijning, of in hun zoektocht om het leven   te doorgronden. Zelfs het aanleggen van een verzameling treintjes kan een vurig verlangen vervullen.

Sommige zijn dan bezig met de vraag hoe hun activiteiten overkomen bij de ander en hoe dit hun status zou vergrootten. Een wijze levenskunstenaar brandt van verlangen om het wonder van het leven te doorgronden. De ego staat vaak de twijfel in de weg. Toch voor diepe inzichten een vrije geest noodzakelijk. En bij elk stap dat hij dieper komt glanzen zijn ogen meer en dieper. en vele zijn vooral bezig om de eigen ego op te blazen. Ogenschijnlijk lijkt er  in beide situaties sprake van geluk te zijn, maar focus van dit geluk bepaald de vruchten van onze focus. Vroeger zongen we het zijn de kleine dingen die het doen, Een goede vriend is enkeldagen terug overleden. Zijn verlang was er op gericht om in elkaar her hoogste aan te willen raken. Elke repetitie moesten we elkaar even aanraken en in  de ogen kijken. Zijn ogen staan zacht en omarmend en we voelden ons één met elkaar en gingen dan blij naar huis. Een mannenkoor lied zingt hierover: Zuivere liefde edele mildheid, onbaatzuchtigheid en trouw. Deze waarden bouwen aan een levend Godsgebouw. Dan moet je wel instaat zijn om met kwetsbaarheid om te gaan met je eigen inzichten en een vurig verlangen bezitten om het hoogste te willen aanraken in elkaar of bijvoorbeeld in de muziek. Door dit paren wordt mystiek geboren

 

Wenst u de Nieuwsbrief niet meer te ontvangen?
NIEUWSBRIEF aanmeldingen of afmeldingen gaat via de website van : Ronald Willemsen.