reghthuysNIEUWSBRIEF voor juni 2019 -  no 4:6                                                                                                                                             

Top musici herintroduceren Kamermuziek in het Reghthuys Westzaan volgens de Oude renaissance traditie. Op deze bijzondere plek hoorden we de bijzondere klanken van het Russisch Nderlands Dames Ensamble o.l.v.Svetlana Tsariova. Genoten eb gebloten we gaan nog een paar concerten samendoen....

27 Juni in de Remonstranse kerk in Aklmaar aan de

Fnitsen 37 1811 ND Alkmaar aanvang 19.30 uur.

 

Dit is het persbericht zoals dit op 1 juni 2019 in de pers verscheen. In dit betricht word ook aandacht gegeven aan de andere musici. We zijn blij dat De jonge meesterpianist Xavier Boot (hij was de eerst klassiek pianist die het master examen Elketronische muziek aan het Conservatorium van Amsterdam haalde. Behaalde vele prijzen en speelde zelfs voor onze Koningin Maxima. Gerda van Eerde en Ronald Willemsen zijn deze avond solist en komen met enkele wereldklanken. het belooft een bijzondere avond te worden. De tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa, maar u kunt uw reservering maken via: w.dhondt@telfort.nl of ronaldwillemsen.nl 

ambi-corrie-flluistertkopie

 

Overige concerten 1: 23 juni – concert met het kamerkoor Bjerjozka in Witte Kerkje in Heiloo. Datum: 23-06-2019. Aanvang: 15:00 uur samenwerkingsverband tussen Bjerjozka en Indrik met diverse solisten. 

Overige concerten 2:Oecumenische Dienst in Jisp. Datum: 30-06-2019. Aanvang: 10:00 uur. Een Dienst met het Noord-Hollands Byzantijns Mannenkoor o.l.v. Sergé Latychev. Meer info: nhbm.nl en Ronaldwillemsen.nl Na afloop van de dienst een mini concert met koor en solisten. Voorganger: Ds B de Boer. 

Overige concerten: 30 juni het Robbenconcert in Den Bosch met de Japanse meesterpianiste Yukiko Hasegawa en de meester cellist Sebaastiaan van der Bergh het zl een romantisch programma worden en het schitternde Doubt van Glinka (piano, cello en bariton) zal oa ook worden uitegvoerd.

Overige concertten: Elke eerste vrijdag (5 juji) van de maand In de papagaai (Kalverstraat- Amsterdam) Sacrale werken en andere verstillende muziek met Ronald Willemsen en Jan Kloosterhuis.

Overige concerten: Primadona geeft lalenten een Podium in Almere (op 6 juji of 14.00), De Russische dramatische Mezzo sopraan Elnara Muermans is zangcoach en accordioniste en zij organiseert een per 6 maanden een gezellige middag waar leerlingen hun talent kunnen tonen. Ditmaal zal ikzelf Blue Spanisch Eyes zingen in de Liberacy stijl. En tevens Adnazwoestna Gremiet in de Rebroff versie, maar laatste couplet zal in de tenorversie worden gezongen.

Overige concerten: Zondagmiddag 7 juli werkt het kamerkoor OKTOICH mee aan het Liturgisch Muziekfestival in Heiloo. Optredens van 14.30-15.00 en van 15.30-16.00

Overige concerten: Op 9 juji gaan we met OKTOICH naar st' Petersbrug voor een concours en diverse cencerten

CORRIE (F)LUISTERT: Als twijfel en vurig verlangen elkaar gaan versterken kan mystiek worden geboren. Er zijn veel voorbeelden van vurig verlangen: sportprestaties, muziekverfijning, het aanleggen van een verzameling of mogelijk zelfs een verlangen om het leven te doorgronden. 

Een levenskunstenaar weet dat voor diepe inzichten een vrije geest noodzakelijk is. Aanvankelijk helpt de ego bij het verdiepen, maar er komt een moment dat overgave de kracht tot verdieping is geworden. Dan lijken de ogen bij elke stap meer te gaan glanzen. Is dat mystiek of een geloof overstijgend weten?

Een goede vriend is vorige maand overleden en tot het laatste moment was zijn verlang er op gericht om in elkaar het hoogste te willen aanraken. Zijn ogen glansden.... zacht en omarmend. Op zijn crematie zong een mannenkoor: Zuivere liefde edele mildheid, onbaatzuchtigheid en trouw. Waarden die bouwen aan een "levend Godsgebouw". Hij was een vraagbaak i.v.m. zijn diepgewortelde transportkennis, maar het was vooral heerlijk om zijn vriend te mogen zijn.

 

Wenst u de Nieuwsbrief niet meer te ontvangen?
NIEUWSBRIEF aanmeldingen of afmeldingen gaat via de website van : Ronald Willemsen.