NIEUWSBRIEF - oktober 2019 - Ronald Willemsen

Mogelijk heeft u deze Nieuwsbrief reeds ontvangen, maar doordat er een spatie zat in het afzendadres is deze bij ca 95% van de ontvangers in de spambox beland. Daarom zend ik hem nog eens.

Dankzij de donaties tijdens het Wietske Waage's Wens-concert konden wij 400 concertenkaarten schenken aan de mantelzorgers. Het eerste concert met de Byzantische koren Indrik en Bjerjozka o.l.v. Sergé Latychev was in de Oosterkerk in Hoorn. Dit concert werd samen gedaan met het Shantyman koor uit Hoorn. Het tweede concert was op 20 september in Den Helder samen met het Nieuwedieper Visserskoor o.l.v. Alfrede de Jong. Ook dit was een prachtig avond. De mantelzorgers, altijd zo liefdevol bezig om voor anderen klaar te staan, werden nu zelf in het zonnetje gezet. De burgemeeester liet zich verontschuldigen, maar het B&W Den Helder vertegenwoordigd door twee locoburgemeesters (mw. Tjitske Biersteker-Giljou van Zorg & welzijn en Michiel Wouters van Financiën). Op de avond kreeg ik van hen het verzoek om jaarlijks een mantelzorgconcert te organiseren en ze willen daarvoor ook een budget geven. Dank, veel dank, want een mooier compliment is niet denkbaar. Maar “mijn loon” is de blik in de ogen van de luisteraars. Nelson Mandela zei hiervan: “We zijn geboren om te stralen en om de glorie van God die in ons is naar buiten te brengen” desondanks zei ik tegen de beide wethouders "graag ontvang ik een budget, want dan kan ik de mensen namens Gemeente een kop koffie en een bakje kibbeling geven. Inmiddels zijn er plannen om in april weer zo’n concert te organiseren.

Mantelzorg concert 3 in de OLVG-kerk Uitgeest. Via de OLVG-organist Ton Schoen is mij gevraagd om eens per kwartaal een concert te organiseren in deze schitterende kerk. De kerk biedt plaats aan zeker 500 mensen. Er staat een indrukwekkend Romantisch Adema hoofdorgel en ook een Neoclassistisch Adema Koororgel. Het eerste OLVG-concert zal in lijn liggen van de andere mantelzorgconcerten. Echter zal ik ditmaal graag uitvoeren met het Dames Vocaal Ensemble Soedarynja o.l.v. Svetlana Tsariova. Het concert zal plaatsvinden op 1 december en het maakt mij blij dat de bisschop Mgr. Hendriks (Bisdom Haarlem/Amsterdam) de vele stille werkers persoonlijk komt bedanken voor het mooie werk wat zij doen. 

Kapel/Westerhout in Alkmaar op 16 februari is er een nieuw mantelzorg/vrijwilligers concert gepland. Echter dit concert is meer gericht op bewoners/vrijwilligers. In de tussentijd zal worden ondernomen om een algemene project in Alkmaar en Schagen op te zetten.

Concerten in de maand oktober 2019.

1 nov - 12.15 Inloop Concert in de Papegaai, Kalverstraat 58 Amsterdam - Sacrale zang Ronald Willemsen met Jan Kloosterhuis/orgel. 

2 nov - 15.00 Reghthuys matinee concert, Kerkbuurt 37 Westzaan - Klanken vanuit de Russische ziel met de toppianiste Maria Prokofieva. Speciaal i.v.m. "Allerzielen" begeleidt zij Ronald Willemsen met enkele werken van Schubert en Bach. Details en Reserveringen. Kaartverkoop in de zaal. Persbericht 1 en persbericht 2 kunt u lezen door de link aan te klikken.

3 nov - 15.00 Remonstrantse Kerk, Fnidsen 33 in Alkmaar. Unieke combinatie: Noord-Hollands Byzantijns Mannenkoor o.l.v. Sergé Latychev en de jonge meesterpianist Tobias Borsboom en de diverse solisten.
Details en Reserveringen. Kaartverkoop in de zaal. Persbericht kunt u lezen door hierop te klikken.

10 nov - 14.30 Maria Magdalena kerk, Dorpsstraat 351, Wormer. Unieke concert combinatie panfluitiste Thera de Zwart, sopraan Gerda van Eerde, bariton Ronald Willemsen, jonge meesterpianist Ivan Pavlov en de organist Jan Kloosterhuis. Details. Het aanklikken is voldoende om het persbericht te kunnen lezen.

15 nov - 20.15 Uilenburgersjoel, Nieuwe Uilenburgerstraat 91 Amsterdam. Kamerkoor Oktoich o.l.v. Aliona Ovsiannikova en de cellist Allar Kaasik brengen het "Heilige Liefde" programma. Details.

17 nov - 14.30 Vredeskerk, Hobbemalaan 2a in Alkmaar, De Accordeon vereniging Vista Nova viert haar 70 jarig lustrum en doet dit in samenwerking met de Byzantijnse koren Bjerjozka en Indrik en de diverse solisten. Details

24 nov - 14.30 De Goede Herderkerk, Hoge Rijndijk 18 Zoeterwoude-Rijndijk. Hemelse klanken met de sopraan Irina Plyassova, Njola Rotzen/dwarsfluit, Ruud Kleiss/trompet, Ronald Willemsen en Ruud Luttikhuizen/piano/orgel.
Details en Reserveringen. Kaartverkoop in de zaal.

29 nov - 20.00 Hervormde Kerk 's Graveland, Noordereinde 14. Het kamerkoor Oktoich o.l.v. Aliona Ovsiannikova zing een Advent/Kerstconcert. Details.

Meer informatie over Ronald Willemsen