Opera Musical GALA in 't Reghthuys in Westzaan op 1 oktober 2021. Aanvang 19.30 uur en reservering via reghthuystickets@gmail.com en alle informatie is toegevoegd.
Het midzomer Gala-openluchtconcert "Elsrijk" kon i.v.m. Corona niet doorgaan. Hetzelfde programma en met dezelfde bezetting komt vandaag in 't Reghthuys te beluisteren. Het bericht kreeg een mooie vermelding in de Zaanse Nieuwsbladen. Bij het ter perse gaan van de krant was het CV van Brain Fieldhouse nog niet binnen. Maar hij is echt goed. Studeerde in muziektheorie en muziekwetenschap aan de Universiteit van Birmingham, piano en orgel aan het Conservatorium van Birmingham en orkestdirectie aan de Fryderyk Chopin Academie in Warschau. Na het afstuderen keerde hij naar London terug, waar hij combineerde een aanstelling bij de muzikale staf van het Royal Ballet, Covent Garden, met werkzaamheden als freelance pianist en koordirigent. Als dirigent was hij verbonden aan het Scottish Ballet en het Northern Ballet Theatre, Manchester, waar hij tussen 1986 en 1991 muzikale leider was. Als gast dirigent trad hij op met het Royal Ballet en het English National Ballet. In 1991 stapte hij over naar opera en trad toe tot de muzikale staf van De Nederlandse Opera (tegenwoordig De Nationale Opera), waar hij tot zijn pensionering in 2012 de functies van assistent koordirigent en solisten-repetitor combineerde. Brian blijft nog actief als freelance coach/repetitor (nog regelmatig betrokken bij producties van DNO), organist, ensemble leider en pianist. Aanvullende informatie m.b.t. de Muzikal Gala-avond in het Reghthuys treft u in de link RODI Zaanstad.

     

In de voorgaande Nieuwsbrief beloofde ik u meer informatie te geven m.b.t. het Russisch-Nederlands Vocaal Sextet concert.
Op Zondag 24 oktober in de OLVG-kerk aan de Langebuurt 37 in Uitgeest zingt het Russisch-Nederlands Vocaal Sextet. In a capelle formatie, maar ook solistisch, duetten en trio verband. Incl. 2 organisten.
De waakzeme lezer heeft inmiddels gezien dat we 2 organisten mee werken Ton Schoen de hoofdorganist van deze schitterende kruiskerk met het Romantische Adema orgel. En Theo Griekspoor is de organist van de Open Hof kerk in Aalsmeer en ook een veel gevraagd begeleider. Theo studeerde aan het conservatorium in Rotterdam.

De leden van het Russisch-Nederlands Vocaal Sextet; Irina Plyassova, Elena Bazhenova, Thomas Vets, Igor Iofe, Ronald Willemsen en onze gast begeleiders Theo Griekspoor en Ton Schoen nodigen u graag uit om ons te volgen op Facebook. Als u dat wilt dan kunt u hier klikken. Wilt u als eerste op de hoogte zijn van nieuwe Youtube clips dan kunt u hier klikken.

     

Concerten van november en december treft u hieronder:
- Zondag 21 november: Maria Magdalena kerk in Wormer. Het Russisch-Nederlands Vocaal Sextet. In a capella formatie, maar de individuele leden zijn ook solistisch te horen met schitterende piano begeleiding van de jonge Rusische meesterpianist Nikolai Martynov (behaalde z'n eerste master aan het beroemde Schnitke Conservatorium in Moskou en z'n tweede in Amsterdam voor oude instrumenten. Informatie volgt later.

- Vrijdag 17 december:  ADVENT concert in 't Reghthuys/Westzaan, Het Russisch-Nederlands Vocaal Sextet. In a capella formatie, maar de individuele leden zijn ook solistisch met piano begeleiding

Irina Plyassova, zangeres (sopraan), zangpedagoge, piano-docente en uitvoerend musicus. Heeft haar Bachelor- en Masteropleiding voltooid aan het Nationaal Kazachstan Conservatorium of Music in Alma Ata Kazachstan. Daar gingen 4 jaar muziekschool en 4 jaar Muziekcollege aan vooraf.
Irina is thuis in de muziektradities binnen de Volksmuziek, Orthodoxe kerkmuziek en kent de geheimen van diverse opera-culturen. Irina weet de bestaande vormen op een natuurlijke manier te transformeren en te herschikken. In haar uitvoeringen winnen de composities aan diepte omdat ze de krachtige elementen van de diverse muziektradities subtiel in elkaar weet te integreren. Zij maakte arrangementen t.b.v. een productie van de solo-opera "La Voix Humaine”.

Elena Bazhenova, zangeres (mezzosopraan), koordirigent, zangpedagoog, piano-docente en uitvoerend musicus. Volgde haar conservatoriumstudie aan de beroemde Gnessin Staatsacademie voor Muziek in Moskou. Deze ras-entertainer specialiseerde zich in Russische folklore, opera en populaire muziek. Elena wordt ook vaak als soliste of “gangmaakster” ingehuurd. 
Elena kreeg de eer om te zingen in het ensemble “Russian Song” onder leiding van de bekende musicus Nadezhda Babkina. Met dit ensemble heeft Elena opgetreden over de hele wereld, van Ierland tot Australië en van Alaska tot Japan gedurende tien jaar. Zij zingt klassieke aria’s, romances, Russische Volksmuziek, zigeunerliederen en jazz. Danst en trad o.a. op met vele orkesten, onder meer met Het Kremlin Orkest.

Thomas Vets, tenor/danser en expressie kunstenaar. Thomas rondde zijn studie aan de dansacademie in Tilburg in 1999 af. Hij werd opgeleid in dans, zang en acteren en heeft vervolgens meegewerkt in verschillende theaterprojecten. Techniek, passie en fijngevoeligheid voor kleurnuances vormen de basis van zijn bijzondere tenorstem.
Thomas zong en danste zowel kleine of grotere rollen in dans/zangprojecten. Maakte ook deel uit van de cast van grote musicals zoals: Anatevka, Chorus Line, Elisabeth en Crazy for You tot Zoals de koning danst en The House of Fear en De roep van de Kinkhoorn.

Ton Schoen is tijdens verschillende concerten de gast organist. Ton is de vaste organist van de OLVG-kerk, dus kent het indrukwekkende ADEMA-orgel als geen ander en we mogen altijd een beroep doen.

Voel u vrij om deze nieuwsbrief naar uw vrienden en geïnterseerden door te sturen. En als u locaties weet waar men het Russische Vocaal Sextet zou willen laten horen noem het ons.

 

 

 

Igor Iofe, docent, trompettist, componist en zanger (bariton) uit Tasjkent (hoofdstad van Oezbekistan). Igor studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en behaalde daar zijn Bachelor en volgde masterclasses.  Parallel aan zijn studie Klassieke Compositie studeerde Igor Composing Music for Film en behaalde zijn Master Composing for FIlm.
Zijn composities werden op diverse podia in Nederland uitgevoerd en zijn arrangement voor het Joint Venture Percussion Duo werd in de Verenigde Staten uitgevoerd. Verder schreef hij muziek voor verschillende films en filmfestivals. Igor is als docent verbonden aan de Pushkin Russische taalschool en is daar verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de creatieve kant van jonge kinderen.

Ronald Willemsen, consultant, filosoof en zanger (bas) had les van Wout Oosterkamp (Sweelinck Conservatorium/Amsterdam). Sinds 2016 werkt Ronald intensief samen met de Russische zangpedagogen: waaronder de SEXTET-sopraan Irina PlyassovaByzantijnse geheimen leert hij ook van: Sergej Latychev en Aliona Ovsiannikova. Zijn warme diepte en grote stembereik leveren hem recensies op met kwalificaties als “de Nederlandse Rebroff”.
Ronald zong als gastzanger in diverse opera’s/operettes en werd regelmatig als solist ingehuurd bij de diverse koren. Stond als bassolist op podia in Rusland, Polen, Turkije, Azië en met de cantate "Oneindige Schepping" van Wim Westerveld stond hij op de grote podia in Nederland. Zong in 1996 in het Amsterdams Concertgebouw de Liebeswalzer van Brahms (kwartet met 4 handen pianobegeleiding). In 2004/2006 zong Ronald (7x) de basaria's uit de Crucifixion van John Stainer t.b.v. War Child.

Theo Griekspoor is tijdens deze concerten de gast organist/pianist.Theo is de vaste organist/organist in de Open Hofkerk in Aalsmeer. Vanaf zijn vijftiende jaar werd hij aangenomen als privé-leerling van de Amsterdamse organist Piet van Egmond. Toen hij tweeëntwintig jaar werd vervolgde hij zijn lessen bij de Haarlemse organist Nico Waasdorp. Tijdens deze amateur periode behaalde hij twaalf maal een prijs met het meedoen aan amateur-orgelconcoursen. Na deze periode werd begonnen met de studie muziektheorie alwaar hij met goed gevolg staatsexamen voor deed, deze opleiding verkreeg hij bij Jaap en Coby Spigt te Amsterdam. Voor de praktijk vakken orgel werd hij aangenomen als leerling aan het conservatorium te Alkmaar, alwaar Jos van der Kooy zijn leraar werd. De praktijklessen vonden grotendeels plaats in de Amsterdamse Westerkerk. In 1993 slaagde hij aan bovengenoemd conservatorium voor het diploma “ Docerend Musicus”.