NIEUWSBRIEF MAART 2023

SENOCA was een Romeinse filosoof, staatsman en tevens toneelschrijver. Hij schreef reeds in de tijd van Jezus van Nazareth: "Wanneer men wil genezen, is men reeds half gezond". Is deze filosofische uitspraak ook na 20 eeuwen nog realiteit? U ontving 5 maanden geen Nieuwsbrief van me. Het ging niet goed met m'n gezondheid; mijn immunsysteem verstoorde de communicatie tussen spieren en zenuwen; kon nauwelijks lopen en de slechte aanmaak van witte bloedcellen creĆ«erde ontstekingen op de gekste plekken. De specialisten trachtte m'n motoriek en de heftige reumatische pijnen met medicatie (21 pillen per dag, w.o. Prednison) onder controle te brengen. M'n geloof op een goede afloop was gebroken. Vrienden zeiden bij herhaling: "Ronald! Ga genezen, ga van je lichaam houden en minder van je tong. Stop met het gebruik van suikers; Minimaliseer je koolhydraten en beweeg, BEWEEG". Ik luisterde en wilde genezen en inmiddels voel ik me half gezond, 'k Ben ruim 15 kg lichter; vrij van pijn: van 21 pillen per dag naar 5 p/d gegaan en ben ook van de prednison af. Gelukkig. Het is gelukt !!

Terug naar de Muziek. In Thailand hoorde ik een Jazz pianist spelen en ik was zeer onder de indruk van deze Russische meesterpianist. Vanzelfsprekend sprak ik hem aan, want met hem wilde ik een concert organiseren. Philipp Opanasenko studeerde in Moskou aan de beroemde GNESSIN Akademy of Music. Heerlijk om met hem en de Thaise sopraan Pichamon Mookmaneekon (Convervatorium Bangkok) A Journey of Classic Romantics te mogen verzorgen in het Ben's Theater in Jomtien. De zaal was uitverkocht en we hadden onvoldoende tijd om nog een tweede concert te organiseren. Maar in het najaar komen er minimaal 2 concerten.

       

De volgende M2M-video's staan op Youtube: You raise me up, O sole Mio en O, Danny Boy. De opnames (incl de audio) werden opgenomen met niet professionele apperatuur en er was veel omgevingsgeluid, daarom heb ik de clips achteraf (23 februari) opnieuw ingezongen. Toch geven de opnames de bijzonder sfeer goed weer. U kunt ook vanuit defoto's naar de juiste Youtube clip springen.

   

9 maart 2023 - een besloten concert in de Zeester/Den Helder om 14.30 uur. De beroemste opera en Musical klanken voor onze dierbaren.
23 april 2023 - Lenteconcert in het Apostolisch Gednootschap/Den Helder om 15.00 uur. In samenwerking met het Nieuwediepers Mannenkoor o.l.v. Alfred de Jong.

  

21 mei 2023 - Concert in de OpenhofKerk/Aalsmeer. Lustrumconcert van Het Aalsmeer Mannenkoor Con Amore, o.l.v. Theo vd Hoorn, nadere informatie volgt.
25 juni 2023 - Zomerconcert Apostolisch Genootschap/Den Helder. In samenwerking met het Rondo Ensemble "A Journey of classic Romantics"
29 okt. 2023 - Krommenie Concert met het Rondo Ensemble, nadere informatie volgt.
Ook gaat u meer horen m.b.t de diverse mantelzorgconcerten, Burgerzaal concerten in Aalsmeer, Rembrandtplein concerten en mogelijk ook over Spiegelkwartierconcerten.
 

Wij nodigen u graag uit om ons te volgen op Facebook. Als u dat wilt dan kunt u hier klikken

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van nieuwe Youtube clips dan kunt u hier klikken.